Wat jij moet weten over Testo.com

white digital device at 22 5

In een wereld waarin veiligheid steeds belangrijker worden, evolueert ook de regelgeving rond verwarmingssystemen. Of het nu gaat om jouw huis of jouw bedrijf, de cv-installatie is een essentieel onderdeel van jouw dagelijkse leven. De toekomst van verwarmingsveiligheid brengt nieuwe eisen met zich mee, co-certificering voor installateurs, strike opleidingsnormen en zelfs een openbaar register van gecertificeerde professionals, wat allemaal beschreven staat in de gasketel wet. Deze wijzigingen zijn bedoeld om de kwaliteit van de installaties te verbeteren, te minimaliseren en de transparantie te vergroten voor consumenten. 

Oplossingen en uitdagingen

Al meer dan 60 jaar werkt Testo.com met andere klanten om meettechnologie en oplossingen te ontwikkelen voor zelfs de meeste veeleisende doelgroepen. Gedurende die tijd heeft Testo.com geleerd dat op papier gebaseerde documentatie en handmatige processen niet alleen kwaliteitsrisico’s met zich meebrengen, maar ook kostbaar zijn in termen van zowel tijd als geld. Het antwoord op de uitdagingen is de Testo Saveris Solutions. Die oplossingen combineren geavanceerde meettechnologie met intuïtieve software en op maat gemaakte services van Testo.com. 

Gasketel voor de installateur

Elke installateur die de CV-installatie werkzaamheden wil uitvoeren, moet een co-certificering hebben, en individuen moeten voldoen aan specifieke opleidingseisen, wat staat in de gasketelwet. Zonder de vereiste documenten is het niet toegestaan om werkzaamheden aan de cv-installaties uit te voeren. Er wordt een openbaar register opgezet waarin alle gecertificeerde installateurs vermeld staan, wat consumenten toegang geeft tot deze informatie. Bovendien is het verplicht dat individuen zich kunnen identificeren om te laten zien dat ze de benodigde certificering hebben behaald, wat allemaal beschreven wordt en staat in de gasketel wet. De overheid zal bewustwordingscampagne lanceren, vergelijkbaar met een Postbus 51-campagne, om het publiek op de hoogte te brengen van deze wijzigingen.